Начало > Основни ястия > Селски пай (Англия)

Селски пай (Англия)

Селски пай (Англия)|escape
90
x10
1
90
минути
x10
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. В голяма тенджера се сипват 3 с.л. Каймата се запържва до златисто, след което се пресипва в друг съд.

  2. Останалата част от зехтина се излива в същата тенджера, добавят се зеленчуците и се варят на слаб огън, докато омекнат - около 20 минути. 

  3. Добавят се чесъна, брашното и доматеното пюре, топлината се увеличава и се вари в продължение на няколко минути.

  4. Каймата се връща в тенджерата. Залива се с виното и се вари, за да се намали малко соса, преди да се добавят телешкия бульон, соса Уорчестър и билките.

  5. Оставя се да къкри без капак в продължение на 45 минути. До това време сосът трябва да се е сгъстил и да е покрил месото. След около 30 мин, ако е останала много течност, топлината леко се увеличава, за да се намали соса. 

  6. Овкусява се добре, а след това дафиновите листа и стъблата от мащерка се изхвърлят.

  7. За заливката в голяма тенджера обелените картофи се покриват с подсолена, студена вода, а когато заврат, се оставят да къкрят докато омекнат. Водата се излива, след което картофите се оставят да изсъхнат на пара в продължение на няколко минути. 

  8. За да се получи наистина гладка, кремообразна заливка, се използва уред за мачкане на картофи или сито. Намачкват се добре с млякото, маслото и ¾ от чедъра, след това заливката се овкусява с индийско орехче, малко сол и черен пипер. 

  9. Каймата се разлива в тава. За да не потъне заливката в пълнежа, месото се оставя да изстине, преди да се залее с картофите.

  10. Фурната се загрява до 200-220 C (с вентилатор / газ) и пая се пече в продължение на 25-30 минути или докато заливката стане златиста. Оставащият чедър се поръсва 5 минути, преди да се извади тавата от фурната.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?