Сандвич с гриловани зеленчуци
минути
порции
сложност
Съставки
- 1/4 ч.ч. майонеза
- 3 ск. чесън стар
- 1 с.л. лимонов сок
- 2 с.л. зехтин
- 1 бр. камби червени
- 1 бр. тиквички
- 1 гл. лук червен
- 1 бр. франзела
Начин на приготвяне
-
В купа се смесват майонезата, намачкания чесън и лимоновия сок. Прибират се в хладилника.
-
Скарата или фурната се включват на висока степен.
-
Предварително нарязаните зеленчуци се намазват с малко зехтин от всички страни. Намазва се и решетката. Запичат се за около 3 минути, обръщат се и се запичат още 3 минути от другата страна. На чушките вероятно ще им отнеме малко повече време. Оставят се настрана, когато са готови.
-
Хляба (за препоръчване фокача, франзела или багета) се срязва на половина и се намазва от сместа с майонезата. Поръсва се с малко сирене и кашкавал. Запича се за няколко минути, да се разтопи леко сиренето и да се затопли хляба.
-
Отгоре се подреждат зеленчуците.