Салата с водорасли, сушени домати и риба тон в сусам
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Доматите се нарязват на едри кубчета, поръсват се със захар, сол и малко зехтин.
-
Пекат се на 160 градуса 30-40 минути в тавичка. След изпичане се поливат със зехтин, чесън и босилек за да се мариноват.
-
Морковите и краставиците се нарязват на гредички.
-
Рибата тон се сотира от всички страни, осолява се и се поръсва със сусама. За да се залепи по-добре сусама се увива в пластик фолио.
-
Чабатата се реже на едри кубчета, които се изпържват в зехтин със парченца чесън.
-
Водораслите се накисват във вода за около 5 минути , след което се прецеждат.
-
В голяма купа се объркват всички салати и водораслите, овкусяват се със зехтин, сусамово олио и лимон.