Салата с телешко месо и бекон
минути
порции
сложност
Съставки
- 3 щипка сол
- 3 с.л. сок от лайм
- 3 с.л. зехтин
- 200 г телешко месо
- 100 г бекон
- 2 щипка черен пипер млян
- 1 ск. чесън стар
- 1 ч.л. горчица
- 1 бр. айсберг салата
Начин на приготвяне
-
За тази салата може да се използва и останало печено месо от вечерята.
-
За приготвянето на дресинга се разбъркват добре зехтин, сол, черен пипер, горчица, сок от лайм и пресован чесън.
-
Салатата айсберг се накъсва и се залива с дресинга.
-
Бекона се запича в тиган, докато се зачерви и се добавя върху салатата с нарязаното на парченца месо. Сервира се.