Салата с раци и авокадо
минути
порции
сложност
Съставки
- глава червен лук
- 1 лимон
- 1,5 ч.ч. царевица
- 1 авокадо
- 1 люти чушки
- 100 г чери домати
- 1,5 ч.ч. раци
- 1 с.л. зехтин
- 2 с.л. магданоз
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне
-
В купа се поставят нарязания лук, сока от лимона, зехтина, 1-2 щипки сол и пипер на вкус. Оставят се да престоят в маринатата поне 5 минути, за да се смесят вкусовете и ароматите им.
-
В друга по-голяма купа се поставят раците, авокадото, доматите, лютите чушки и царевицата. Смесват се двете купи в една и се разбърква. Добавя се магданоза.
-
Добавят се още сол, пипер и лимонов сок на вкус и се сервира.