Салата с кус кус и зеленчуци
минути
порции
сложност
Съставки
- 250 г кус кус
- 1 щипка сол
- 1 щипка черен пипер млян
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л. кимион
- 1 гл. лук червен
- 1 бр. домати
- 1 бр. краставици
- 1 бр. люти чушлета
- 1 вр. магданоз пресен
- 3 с.л. зехтин
- 1/2 к.ч. лимонов сок
Начин на приготвяне
-
Кус куса се поръсва с щипка сол, щипка черен пипер, кимиона и червения пипер. Разбърква се добре.
-
Сместа се полива с вряща вода. Трябва да се покрие кус куса, не повече. Купата се покрива с опаковъчно фолио и се оставя настрана.
-
През това време лука, домата, краставицата и лютата чушка се нарязват на малки кубчета.
-
Магданоза се нарязва на ситно.
-
Фолиото се маха от кус куса. Трябва да е набъбнал и поел течността.
-
Зеленчуците се добавят към него и се разбърква добре.
-
Подправя се с още сол на вкус, зехтина и лимоновия сок.