Салата с ечемик (Перловая)
минути
порции
сложност
Съставки
- 2 щипка черен пипер млян
- 2 щипка сол
- 2 с.л. лимонов сок
- 3 с.л. зехтин
- 1 ч.ч. царевица
- 1 вр. копър пресен
- 200 г лук кромид стар
- 4 бр. кисели краставички
- 300 г месо
- 10 бр. маслини зелени
- 160 г ечемик
Начин на приготвяне
-
Ечемика се сварява според указанията на опаковката.
-
В голяма купа се сипват нарязаните на кубчета месо, краставичките и маслините. Сипват се и другите съставки.
-
Може да се използва и останало печено месо. Сипва се сварения ечемик.
-
За приготвянето на дресинга се разбиват зехтина, лимоновия сок, сол, черен пипер и ситно нарязания копър.
-
Салатата се залива с дресинга и се сервира.