Салата от рукола с цвекло
минути
порции
сложност
Съставки
- 250 г рукола
- 50 г червено цвекло
- 1 морков
- 10 г сусам
- 10 г кедрови ядки
- 50 г сирене
- 2 с.л. майонеза
- 1 с.л. горчица
- сол
- черен пипер
- оцет
- зехтин
Начин на приготвяне
-
Руколата се почиства, измива и нарязва в голяма купа.
-
Нарязват се сварените морков и цвекло. Прибавят се към руколата.
-
Добавят се сусама, кедровите ядки, зехтин, оцет, сол и черен пипер на вкус. Разбърква се внимателно.
-
В малка купичка се смесват майонезата и горчицата. Разбъркват се добре, внимателно.
-
Натрошава се сиренето и с него се поръсва салатата.
-
Добавя се рендосания морков и се полива с получения сос от майонезата и горчицата.
-
Сервира се веднага.