Салата от хрупкав зелен боб, домати и босилек
минути
порции
сложност
Съставки
- 500 г фасул зелен
- 4 бр. домати
- 2 с.л. доматен сос
- 1 с.л. оцет винен
- 1 с.л. горчица
- 1 ч.л. пудра захар
- 1 ск. чесън стар
- 3 с.л. олио
- 1 гл. лук червен
- 3 стр. босилек
- 1 щипка черен пипер млян
- 1 щипка сол
Начин на приготвяне
-
Зеления боб се бланшира за 10 минути във вряща вода, след това се охлажда със студена вода.
-
Доматите се изчистват от семките и се нарязват на малки кубчета.
-
В малка купичка се приготвя дресинга - смесват се доматения сос, олиото, оцета, горчицата, захарта и пресования чесън. Подправя се със сол и черен пипер и се разбърква добре.
-
Лукът се нарязва на тънки лентички.
-
В купа или чиния се слага боба, отгоре доматите, лука, залива се с дресинга и се украсява с листенца пресен босилек. Сервира се веднага.