Саганаки - панирано гръцко сирене
минути
порции
сложност
Съставки
- 500 г сирене фета
- 3 бр. яйца
- 1 ч.л. риган
- 1 ч.ч. брашно тип 500
- 50 мл зехтин
- 1 щипка черен пипер млян
- 2 с.л. лимонов сок
Начин на приготвяне
-
Сиренето се нарязва на филийки. Зехтина се загрява в тиган за пържене.
-
Яйцата се разбиват, брашното се слага в съд и се смесва с риган и пипер.
-
Всяко парче сирене се потапя в яйце и след това в брашно.
-
Сиренето се пържи в сгорещена мазнина за кратко и от двете страни равномерно.
-
Саганаки се поднася с лимонови резени или се напръсква със сок.
-
По желание може да се полее с малко узо и да се фланбира саганаки.