Начало > Основни ястия > Саганаки - панирано гръцко сирене

Саганаки - панирано гръцко сирене

Саганаки - панирано гръцко сирене|escape
30
x4
1
30
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Сиренето се нарязва на филийки. Зехтина се загрява в тиган за пържене.  

  2. Яйцата се разбиват, брашното се слага в съд и се смесва с риган и пипер.

  3. Всяко парче сирене се потапя в яйце и след това в брашно.

  4. Сиренето се пържи в сгорещена мазнина за кратко и от двете страни равномерно.  

  5. Саганаки се поднася с лимонови резени или се напръсква със сок.  

  6. По желание може да се полее с малко узо и да се фланбира саганаки.  

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?