Рулца с гъби и праз лук
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
В купичка маята се размива с топла вода, добавя се захарта, разбърква се и сместа се оставя настрани.
-
Щом шупне, маята се смесва с киселото мляко на стайна температура. Междувременно се пресява брашното, добавя се щипка сол и се прави кладенче.
-
Шупналата мая се изсипва с киселото мляко и се добавят 2 с.л. зехтин. Замесва се еластично тесто. Слага се да втаса за около 30-40 минути в намазнена купа, покрито с кърпа или домакинско фолио.
-
В касерола се запържват нарязания на ситно праз лук и гъбите. Подправят се със сол и черен пипер и се изчакват да изстинат.
-
В купа се натрошава сирене и се разбърква с един жълтък.
-
Тестото се разделя на две части. Разточват се два листа. Единият лист се поръсва със сирене и жълтък, а другия - с праз и гъби. И двата листа се завиват на руло. Нарязват се на ролца с дебелина приблизително 5 см.
-
В намазнена тава се подреждат рулцата и се оставят да втасат за още 10 минути. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 С за около 40 минути.
-
След като се изпекат се напръскват със студена вода, покриват се с кърпа и се изчакват 10 минути преди консумация.