Начало > Тестени > Рулца с гъби и праз лук

Рулца с гъби и праз лук

Рулца с гъби и праз лук|escape
90
x10
1
90
минути
x10
порции
1
сложност

Съставки

  • 1 щипка черен пипер млян
  • 100 г гъби печурки
  • 2 стр. праз лук
  • 1 бр. яйчен жълтък
  • 200 г сирене овче
  • 30 мл вода
  • 3 с.л. зехтин
  • 1 к.л. захар
  • 2 щипка сол
  • 1 пак. жива мая
  • 100 мл краве кисело мляко
  • 400 г брашно тип 500

Начин на приготвяне

  1. В купичка маята се  размива с топла вода, добавя се захарта, разбърква се и сместа се оставя настрани.

  2. Щом шупне, маята се смесва с киселото мляко на стайна температура. Междувременно се пресява брашното, добавя се щипка сол и се прави кладенче.

  3. Шупналата мая се изсипва с киселото мляко и се добавят 2 с.л. зехтин. Замесва се еластично тесто. Слага се да втаса за около 30-40 минути в намазнена купа, покрито с кърпа или домакинско фолио.

  4. В касерола се запържват нарязания на ситно праз лук и гъбите. Подправят се със сол и черен пипер и се изчакват да изстинат.

  5. В купа се натрошава сирене и се разбърква с един жълтък.

  6. Тестото се разделя на две части. Разточват се два листа. Единият лист се поръсва със сирене и жълтък, а другия - с праз и гъби. И двата листа се завиват на руло. Нарязват се на ролца с дебелина приблизително 5 см.

  7. В намазнена тава се подреждат рулцата и се оставят да втасат за още 10 минути. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 С за около 40 минути.

  8. След като се изпекат се напръскват със студена вода, покриват се с кърпа и се изчакват 10 минути преди консумация.

Още Тестени

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?