Руло Стефани в тесто
минути
порции
сложност
Съставки
- 4 бр. яйца
- 400 г бутер тесто
- 150 г праз лук
- 1 с.л. олио
- 500 г кайма
- 1 гл. лук кромид стар
- 3 с.л. галета
- 1 ч.л. сол
- 2 щипка черен пипер млян
- 1 ч.л. червен пипер
Начин на приготвяне
-
Бутер тестото се размразява. Разгъва се и се разточва на набрашнена повърхност в желаната големина, която зависи от количеството кайма.
-
Сваряват се две от яйцата и се оставят да се охладят.
-
Праз лука се нарязва. Олиото се загрява и праза се задушава за 5 минути, докато омекне.
-
Смесват се пипера, нарязания лук и 1 яйце, галетата, червения пипер, солта.
-
Оформя се руло. Яйцата се обелват и се слагат в средата. Праз лука се поставя върху тестото. Кращата на рулото се намазват с белтък и тестото се загръща добре.
-
Тава за печене се застила с хартия и рулото се слага в нея.
-
Отгоре се намазва с жълтък и се пече до готовност на тестото.