Руло Стефани с глазура
минути
порции
сложност
Съставки
- 1/2 ч.ч. кетчуп
- 1/4 ч.ч. кафява захар
- 2 с.л. оцет ябълков
- 1 гл. лук кромид стар
- 1/2 бр. зелени чушки
- 2 ск. чесън стар
- 2 бр. яйца
- 1 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. черен пипер млян
- 1 ч.л. мащерка
- 2 ч.л. горчица
- 2 ч.л. сос Уорчестър
- 1 ч.л. чили сос
- 1/2 ч.ч. краве прясно мляко
- 450 г свинска кайма
- 450 г телешка кайма
Начин на приготвяне
-
За глазурата се смесват кетчупа, кафявата захар и оцета в малка купа. Разбърква се добре и се оставя настрана.
-
За рулото лука и чушката се нарязват на ситно и се задушават до омекване.
-
В голяма купа се смесват пресования чесън, яйцата, мащерката, солта, черния пипер, горчицата, соса Уорчестър, чили соса и млякото. Всичко се разбърква много добре.
-
Добавят се лука и чушката, както и телешката и свинската кайма. Омесва се добре с ръце.
-
Сместа се оформя на две рула, които се слагат в намазнена тава.
-
Рулата се намазват с половината от глазурата.
-
Пекат се в предварително загрята фурна за около 50 минути.
-
След това рулата се изваждат от фурната и се намазват с остатъка от глазурата.
-
Пекат се за още 10 минути.