Начало > Десерти > Руло с маков пълнеж

Руло с маков пълнеж

Руло с маков пълнеж|escape
90
x12
1
90
минути
x12
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Пълнежа се приготвя от маковото семе, лимоновата кора, 1 чаша захар, 180 г масло, 1 ч.ч. топло мляко. Смесва се и се оставя настрана.

  2. В малка огнеупорна купа се слагат маята и ½ от млякото да шупне.

  3. В купа за мискер се слагат брашното, останалата захар, солта и яйцата. Слагат се и останалото мляко, масло и маята. Разбива се до хомогенност. Тестото на този етап е лепкаво.

  4. Тестото се прехвърля в намазнена купа, поръсва се отгоре с брашно и се покрива. Оставя се на стайна температура за 1 час.

  5. Тестото се изважда на набрашнена повърхност и се разделя на 2 половини. Разточва се на правоъгълник.

  6. На двете кори се слага плънка и се навиват на руло. Слага се в тава за печене, покрита с пергаментова хартия, покрива се и се оставя да втаса повторно.

  7. Фурната се загрява на 180-200 С. Краищата на рулото се намазват с масло и се пече за 45-60 минути, или до златисто-кафяво.

  8. Маха се от фурната и се оставя да се охлади. Поръсва се с пудра захар по желание.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?