Начало > Десерти > Ругалах (Еврейска кухня)

Ругалах (Еврейска кухня)

Ругалах (Еврейска кухня)|escape
90
x20
1
90
минути
x20
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Маслото се нарязва на малки парченца. В кухненски робот се слагат брашното, солта, маслото, крема сиренето и сметаната, и се разбиват.

  2. Сместа се разпределя в 4 еднакви порции, завиват се с фолио и се охлаждат за минимум 2 часа в хладилника.

  3. Захарта, канелата, орехите и стафидите се смесват.

  4. Всяка порция тесто се разточва, като останалите се оставят на хладно, докато се обработва първата. Поръсва се от сместа със захар и ядки. Натискат се леко в тестото. С нож за пица или остър кухненски нож, всеки кръг се нарязва на 12 парчета. Всяко се навива като кроасан и се слагат да се пекат в предварително загрята фурна до готовност.

  5. Това се повтаря с всяка кора.

  6. След като са готови, ругалах се оставят да изстинат на решетка.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?