Маслото се нарязва на малки парченца. В кухненски робот се слагат брашното, солта, маслото, крема сиренето и сметаната, и се разбиват.
Сместа се разпределя в 4 еднакви порции, завиват се с фолио и се охлаждат за минимум 2 часа в хладилника.
Захарта, канелата, орехите и стафидите се смесват.
Всяка порция тесто се разточва, като останалите се оставят на хладно, докато се обработва първата. Поръсва се от сместа със захар и ядки. Натискат се леко в тестото. С нож за пица или остър кухненски нож, всеки кръг се нарязва на 12 парчета. Всяко се навива като кроасан и се слагат да се пекат в предварително загрята фурна до готовност.
Това се повтаря с всяка кора.
След като са готови, ругалах се оставят да изстинат на решетка.