Ругалах (Еврейска кухня)
минути
порции
сложност
Съставки
- 2 ч.ч. брашно тип 500
- 1 щипка сол
- 1 ч.ч. краве масло
- 220 г сирене крема
- 70 г сметана квасена
- 1/2 ч.ч. захар
- 1 ч.л. канела на прах
- 1 ч.ч. орехови ядки смлени
- 1/2 ч.ч. стафиди
Начин на приготвяне
-
Маслото се нарязва на малки парченца. В кухненски робот се слагат брашното, солта, маслото, крема сиренето и сметаната, и се разбиват.
-
Сместа се разпределя в 4 еднакви порции, завиват се с фолио и се охлаждат за минимум 2 часа в хладилника.
-
Захарта, канелата, орехите и стафидите се смесват.
-
Всяка порция тесто се разточва, като останалите се оставят на хладно, докато се обработва първата. Поръсва се от сместа със захар и ядки. Натискат се леко в тестото. С нож за пица или остър кухненски нож, всеки кръг се нарязва на 12 парчета. Всяко се навива като кроасан и се слагат да се пекат в предварително загрята фурна до готовност.
-
Това се повтаря с всяка кора.
-
След като са готови, ругалах се оставят да изстинат на решетка.