Начало > Тестени > Ръчен хляб с лимец

Ръчен хляб с лимец

Ръчен хляб с лимец|escape
90
x12
1
90
минути
x12
порции
1
сложност

Съставки

  • 300 мл айрян
  • 3 с.л. зехтин
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. захар
  • 2 с.л. белен слънчоглед печен
  • 3 пак. мая
  • 500 г брашно от лимец
  • 500 г брашно от двузърнест лимец

Начин на приготвяне

  1. В брашното се прави кладенче, сипват се продуктите и се замесва тесто. Оставя се да втаса.

  2. Оформя се в кръгла форма и се разрязва леко отгоре. 

  3. Пече се около 1 час на 180 градуса. На дъното на фурната се поставя тавичка с вода.

Още Тестени

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?