Ризото с тиква в тиква
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Лука и чесъна се почистват и нарязват.
-
Почистват се 500-те грама тиква. Меката й част се нарязва на малки кубчета.
-
В дълбок тиган се загрява зехтина и за около 3 минути се запържват лука и чесъна.
-
Добавят се тиквата и ориза. Задушават се за около пет минути.
-
Изсипва се виното и се бърка добре, докато не се изпари.
-
Овкусява се със сол и черен пипер.
-
Изсипва се половината от горещия бульон. Добавя се нарязания на ситно дафинов лист.
-
Добавя се останалия бульон и ризотото се поставя в тиквата.
-
Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна, около 45-55 минути.
-
По желание, преди сервиране се гарнира с малко пармезан.