Начало > Основни ястия > Ризото с тиква в тиква

Ризото с тиква в тиква

Ризото с тиква в тиква|escape
80
x2
1
80
минути
x2
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Лука и чесъна се почистват и нарязват.

  2. Почистват се 500-те грама тиква. Меката й част се нарязва на малки кубчета.

  3. В дълбок тиган се загрява зехтина и за около 3 минути се запържват лука и чесъна.

  4. Добавят се тиквата и ориза. Задушават се за около пет минути.

  5. Изсипва се виното и се бърка добре, докато не се изпари.

  6. Овкусява се със сол и черен пипер.

  7. Изсипва се половината от горещия бульон. Добавя се нарязания на ситно дафинов лист.

  8. Добавя се останалия бульон и ризотото се поставя в тиквата. 

  9. Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна, около 45-55 минути. 

  10. По желание, преди сервиране се гарнира с малко пармезан. 

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?