Начало > Основни ястия > Ризото с гъби и патладжан

Ризото с гъби и патладжан

Ризото с гъби и патладжан|escape
30
x4
1
30
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

  • 2 с.л. масло
  • 4 с.л. олио
  • 50 г пармезан
  • 1 ч.л. сол
  • 50 г гъби пачи крак
  • 50 г сушени манатарки
  • 200 г гъби печурки
  • 200 г ориз арборио
  • 2 ч.ч. бульон пилешки
  • 1 ч.ч. вино бяло
  • 1 бр. патладжани

Начин на приготвяне

  1. Олиото се загрява и ориза се запържва, докато стане прозрачен. Налива се бялото вино и се изчаква да се изпари алкохолът. 

  2. Посолява се и се сипва пилешкия бульон. Слага се капак на тенджерата и котлона се намалява на ниска степен. 

  3. Патладжана и гъбите се нарязват на кубчета и се задушават в маслото. Ако са сушени, първо се накисват, изцеждат се и след това се задушават. Гъбите се сипват при готовия ориз и леко се разбърква.

  4. Поръсва се с пармезан и се сервира веднага. Ориза не се оставя да преседи.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?