Начало > Основни ястия > Ризото с грах и мента

Ризото с грах и мента

Ризото с грах и мента|escape
50
x2
1
50
минути
x2
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Зеленчуковия бульон се изсипва в голяма тенджера и се оставя леко да заври.

  2. Маслото и зехтина се загряват на слаб огън в незалепващ тиган. 

  3. Добавят се нарязания на ситно лук и щипка сол. Запържва се за около пет минути. Изсипва се почистения ориз и се разбърква добре.

  4. Виното се изсипва и се оставя, докато не се изпари напълно.

  5. Постепенно се излива малко от зеленчуковия бульон, като се разбърква с дървена лъжица. Останалата част от бульона се изсипва, когато предишната се е абсорбирала напълно.

  6. Добавят се граха, ментата и босилека.

  7. Овкусява се със сол и черен пипер.

  8. Ястието се сервира горещо.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?