Ризото с грах и мента
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Зеленчуковия бульон се изсипва в голяма тенджера и се оставя леко да заври.
-
Маслото и зехтина се загряват на слаб огън в незалепващ тиган.
-
Добавят се нарязания на ситно лук и щипка сол. Запържва се за около пет минути. Изсипва се почистения ориз и се разбърква добре.
-
Виното се изсипва и се оставя, докато не се изпари напълно.
-
Постепенно се излива малко от зеленчуковия бульон, като се разбърква с дървена лъжица. Останалата част от бульона се изсипва, когато предишната се е абсорбирала напълно.
-
Добавят се граха, ментата и босилека.
-
Овкусява се със сол и черен пипер.
-
Ястието се сервира горещо.