Начало > Основни ястия > Рибно руло със сьомга

Рибно руло със сьомга

Рибно руло със сьомга|escape
55
x4
2
55
минути
x4
порции
2
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Сьомгата се изпича покрита с фолио на 180 градуса, до пълна готовност.

  2. Сьомгата се накъсва или нарязва и се настъргва кората на един лимон.

  3. Към вече готовата сьомга, се прибавят лимоновата кора и двата белтъка.

  4. Овкусява се със солта и белия пипер, и се разбърква добре.

  5. За плънката: изчиства се спанака, нарязва се праз лука и се задушават съвсем леко в маслото за 3-4 минути. След това се сипва бялото вино.

  6. Овкусява се със солта и белия пипер.

  7. Разстилат се точените кори и в единия край по дължина се слага от сьомгата, върху нея от плънката, и върху плънката отново от сьомгата.

  8. След това започва да се завива рулото, като при завиване двата края се прегъват навътре за да не изпадне пълнежа.

  9. Разбиват се жълтъците и рулото се намазва.

  10. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна, до получаване на златиста коричка.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?