Рибно руло със сьомга
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Сьомгата се изпича покрита с фолио на 180 градуса, до пълна готовност.
-
Сьомгата се накъсва или нарязва и се настъргва кората на един лимон.
-
Към вече готовата сьомга, се прибавят лимоновата кора и двата белтъка.
-
Овкусява се със солта и белия пипер, и се разбърква добре.
-
За плънката: изчиства се спанака, нарязва се праз лука и се задушават съвсем леко в маслото за 3-4 минути. След това се сипва бялото вино.
-
Овкусява се със солта и белия пипер.
-
Разстилат се точените кори и в единия край по дължина се слага от сьомгата, върху нея от плънката, и върху плънката отново от сьомгата.
-
След това започва да се завива рулото, като при завиване двата края се прегъват навътре за да не изпадне пълнежа.
-
Разбиват се жълтъците и рулото се намазва.
-
Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна, до получаване на златиста коричка.