Начало > Основни ястия > Рибни рулца в бекон

Рибни рулца в бекон

Рибни рулца в бекон|escape
30
x4
1
30
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Филетата от хек се измиват, подсушват се и се напръскват с лимонов сок,. Оставят се 15 минути, после се посоляват.

  2. Всяко филе се намазва с тънък слой горчица и се навива на рулце между две резенчета бекон.

  3. Праза се измива и се нарязва на парчета, дълги 2 см. Маслото се разтопява в тенджера под налягане и се добавя праза.

  4. Подправя се със сол и пипер, сипват се 125 мл вода и се оставя да къкри на тих огън.

  5. Рулцата се нареждат върху праза, тенджерата се затваря и хека се задушава за 8 минути.

  6. Преди сервиране соса се сгъстява с брашното и сметаната, и се доовкусява.

  7. Рулцата се сервират с картофи с магданоз и салата с домати.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?