Рибни рулца в бекон
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Филетата от хек се измиват, подсушват се и се напръскват с лимонов сок,. Оставят се 15 минути, после се посоляват.
-
Всяко филе се намазва с тънък слой горчица и се навива на рулце между две резенчета бекон.
-
Праза се измива и се нарязва на парчета, дълги 2 см. Маслото се разтопява в тенджера под налягане и се добавя праза.
-
Подправя се със сол и пипер, сипват се 125 мл вода и се оставя да къкри на тих огън.
-
Рулцата се нареждат върху праза, тенджерата се затваря и хека се задушава за 8 минути.
-
Преди сервиране соса се сгъстява с брашното и сметаната, и се доовкусява.
-
Рулцата се сервират с картофи с магданоз и салата с домати.