Рибена супа с кокосово мляко
минути
порции
сложност
Съставки
- 3 с.л. лимонов сок
- 200 мл кокосово мляко
- 2 стр. дивисил
- 1 бр. домати
- 1 ч.л. сол
- 2 с.л. олио
- 4 ск. чесън стар
- 1/2 ч.ч. лук кромид стар
- 1/2 ч.ч. картофи
- 1/2 ч.ч. моркови
- 1 кг рагу от сьомга
- 1 бр. люти чушлета
Начин на приготвяне
-
В 600 мл подсолена вода се слага да се свари рагуто. След това месото се изчиства от костите и се оставя настрана.
-
Чесъна, лука, морковите и картофите се нарязват на ситно и се задушават с олио за 5 мин. Сипва се 500 мл гореща вода и прецедения бульон от сварената риба. Вари се докато омекнат зеленчуците.
-
Добавят се настърганите домати, ситно нарязаната чушка и кокосовото мляко. Оставя се още 5 мин да се смесят вкусовете. Накрая се добавят нарязания дивисил, изчистената риба и лимоновия сок.