Риба с орехов сос
минути
порции
сложност
Съставки
- 4 стр. естрагон
- 4 с.л. олио
- 2 с.л. рибен сос
- 1 ч.л. сол
- 4 бр. домати
- 1 к.л. черен пипер млян
- 2 с.л. брашно тип 500
- 150 г орехови ядки
- 3 ск. чесън стар
- 3 гл. лук кромид стар
- 800 г сом
Начин на приготвяне
-
Рибните филета се измиват и подсушават. Подправят се със сол и черен пипер. Потапят се в брашно, като се изтръсква излишното брашно.
-
В тиган с 2 с.л. олио се нареждат филетата и се пържат по 5 мин от всяка страна.
-
За приготвянето на соса в останалото олио се задушават едро нарязания чесън и лук до златисто. Добавят се нарязаните на кубчета домати и когато водата им изври се добавят едро счуканите орехи. Добавят се рибения сос, черния пипер и ако е необходимо, се добавя още малко сол. Прибавя се ситно нарязан естрагон, разбърква се и се сервира с рибата.