Начало > Основни ястия > Риба с орехов сос

Риба с орехов сос

Риба с орехов сос|escape
20
x4
1
20
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

  • 4 стр. естрагон
  • 4 с.л. олио
  • 2 с.л. рибен сос
  • 1 ч.л. сол
  • 4 бр. домати
  • 1 к.л. черен пипер млян
  • 2 с.л. брашно тип 500
  • 150 г орехови ядки
  • 3 ск. чесън стар
  • 3 гл. лук кромид стар
  • 800 г сом

Начин на приготвяне

  1. Рибните филета се измиват и подсушават. Подправят се със сол и черен пипер. Потапят се в брашно, като се изтръсква излишното брашно.

  2. В тиган с 2 с.л. олио се нареждат филетата и се пържат по 5 мин от всяка страна.

  3. За приготвянето на соса в останалото олио се задушават едро нарязания чесън и лук до златисто. Добавят се нарязаните на кубчета домати и когато водата им изври се добавят едро счуканите орехи. Добавят се рибения сос, черния пипер и ако е необходимо, се добавя още малко сол. Прибавя се ситно нарязан естрагон, разбърква се и се сервира с рибата.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?