Разбъркана лазаня
минути
порции
сложност
Съставки
- връзка магданоз
- ч.л. червен пипер
- ч.л. кимион
- ч.л. черен пипер
- 1 яйце
- 2 скилидки чесън
- 1 глава лук
- 1 филия хляб
- 400 г кайма
- 240 г кори за лазаня
- 100 г сирене "фета"
- 1 връзка босилек
- 800 г домати
- 50 г сирене чедър
- 80 г цедено кисело мляко
- сол
Начин на приготвяне
-
Хляба се накисва във вода.
-
Лука и чесъна се почистват, измиват и нарязват на дребно.
-
Магданоза се почиства и нарязва на ситно.
-
В дълбока купа се смесват каймата, хляба, лука, чесъна, магданоза, яйцето, черния, червения пипер, кимиона, солта и натрошеното сирене Фета.
-
В дълбок тиган се загрява малко олио и сместа от каймата се запържва за няколко минути, след което се добавят белените и нарязани на кубчета домати от консерва. Сосът се оставя да къкри, докато течността на доматите изври наполовина и каймата е готова.
-
Корите за лазаня се накъсват на големи парчета и се поставят в правоъгълна тава. Отгоре се слага от плънката от кайма, пак кори и тази последователност се следва до изчерпване на продуктите. (На дъното на тавата трябва да има първо кори за лазаня, а най-отгоре - плънка).
-
Лазанята се поръсва с настъргано сирене Чедър и се пече около 40-50 минути, на 190 градуса.
-
След като се извади от фурната, се полива с малко цедено кисело мляко и се добавя босилека. Сервира се.