Начало > Основни ястия > Разбъркана лазаня

Разбъркана лазаня

Разбъркана лазаня|escape
70
x4
2
70
минути
x4
порции
2
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Хляба се накисва във вода. 

  2. Лука и чесъна се почистват, измиват и нарязват на дребно.

  3. Магданоза се почиства и нарязва на ситно.

  4. В дълбока купа се смесват каймата, хляба, лука, чесъна, магданоза, яйцето, черния, червения пипер, кимиона, солта и натрошеното сирене Фета.

  5. В дълбок тиган се загрява малко олио и сместа от каймата се запържва за няколко минути, след което се добавят белените и нарязани на кубчета домати от консерва. Сосът се оставя да къкри, докато течността на доматите изври наполовина и каймата е готова. 

  6. Корите за лазаня се накъсват на големи парчета и се поставят в правоъгълна тава. Отгоре се слага от плънката от кайма, пак кори и тази последователност се следва до изчерпване на продуктите. (На дъното на тавата трябва да има първо кори за лазаня, а най-отгоре - плънка). 

  7. Лазанята се поръсва с настъргано сирене Чедър и се пече около 40-50 минути, на 190 градуса. 

  8. След като се извади от фурната, се полива с малко цедено кисело мляко и се добавя босилека. Сервира се.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?