Начало > Предястия > Пюре от бакла

Пюре от бакла

Пюре от бакла|escape
60
x4
1
60
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

  • 500 г бакла
  • 1 гл. лук кромид стар
  • 1 бр. моркови
  • 1/2 ч.л. захар
  • 4 с.л. зехтин
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 бр. лимон
  • 1/4 вр. копър пресен

Начин на приготвяне

  1. Баклата се потапя във вода и се оставя да кисне цяла нощ. Ако е замразена, се използва на момента.

  2. Всички съставки се слагат в тенджера, заливат се с вода и се оставят да заврат.

  3. Вари се, докато баклата омекне, около 15-20 минути за замразена и около 60 минути за прясна.

  4. Зеленчуците се отцеждат и се пасират. Посоляват се със солта, добавят се захарта и 2 с.л. зехтин.

  5. Сместа се слага в купа и се покрива с прозрачно фолио. Оставя се в хладилник за 1 час, докато стегне.

  6. Пюрето се полива с лимоновия сок и зехтина. Украсява се със ситно нарязан копър.

Още Предястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?