Пъстърва с бадеми
минути
порции
сложност
Съставки
- 4 бр. пъстърва
- 2 с.л. лимонов сок
- 5 с.л. брашно тип 500
- 1 бр. яйца
- 50 г бадеми белени
- 50 мл олио
- 1/2 ч.л. черен пипер млян
- 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне
-
Пъстървите се измиват, подсушават се, напръскват се с лимоновия сок и след 15 минути се поръсват отвътре и отвън с черния пипер и солта.
-
Рибите се овалват в брашно, после в разбитото яйце и накрая в белените бадеми, като се натискат добре, за да се залепят добре съставките.
-
Олиото се сгорещява и рибите се изпържват докато станат златистокафяви.
-
Слагат се на кухненска хартия да се отцеди мазнината.
-
Гарнират се с резенче лимон и стръкче копър и се сервират..