Начало > Основни ястия > Пържено говеждо по китайски

Пържено говеждо по китайски

Пържено говеждо по китайски|escape
50
x4
1
50
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Гъбите в рецептата са китайски гъби, накиснати във вода. А бамбука - връхчета от консерва.

  2. Месото се нарязва на тънки филийки, а после на ивици. Соевия сос се смесва с шерито. Месото се слага в маринатата и се оставя за 30 минути.

  3. Месото се изважда, отцежда и се овалва в брашното. Маринатата се запазва. 

  4. Олиото се сгорещява и ивиците месо се изпържват. Когато покафенеят, се изваждат, отцеждат и се запазват топли.

  5. Загряват се 5 с.л. олио. Праза се измива и нарязва. Бамбука се отцежда и също се нарязва на ивици.

  6. Бамбука се запържва заедно с праза, добавят се маринатата, 250 мл вода, гъбите и месото, и се оставя да покъкри за 10-15 минути.

  7. Подправя се със сол и джинджифил на вкус. Сервира се с ориз.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?