Пържено говеждо по китайски
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Гъбите в рецептата са китайски гъби, накиснати във вода. А бамбука - връхчета от консерва.
-
Месото се нарязва на тънки филийки, а после на ивици. Соевия сос се смесва с шерито. Месото се слага в маринатата и се оставя за 30 минути.
-
Месото се изважда, отцежда и се овалва в брашното. Маринатата се запазва.
-
Олиото се сгорещява и ивиците месо се изпържват. Когато покафенеят, се изваждат, отцеждат и се запазват топли.
-
Загряват се 5 с.л. олио. Праза се измива и нарязва. Бамбука се отцежда и също се нарязва на ивици.
-
Бамбука се запържва заедно с праза, добавят се маринатата, 250 мл вода, гъбите и месото, и се оставя да покъкри за 10-15 минути.
-
Подправя се със сол и джинджифил на вкус. Сервира се с ориз.