Пържени ябълкови бухти
минути
порции
сложност
Съставки
- 3 бр. яйца
- 1 ч.ч. брашно тип 500
- 1 ч.ч. краве прясно мляко
- 3 бр. ябълки
- 1 пак. канела на прах
- 100 г пудра захар
Начин на приготвяне
-
Яйцата се разбиват добре. Брашното се прибавя постепенно, докато сместа се сгъсти.
-
След това се добавя мляко, колкото да се получи рядка смес.
-
Ябълките се обелват, изчистват се от семената, нарязват се на филийки и се прибавят към брашнената смес.
-
От полученото тесто се слага с лъжица в силно нагорещено олио и бухтичките се изпържват до златисто.
-
Когато са готови се поръсват с пудра захар и канела.