Начало > Основни ястия > Пържени патладжани с млечен сос

Пържени патладжани с млечен сос

Пържени патладжани с млечен сос|escape
30
x4
1
30
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

  • 2 бр. патладжани
  • 1 ч.ч. олио
  • 1 ч.л. сол
  • 300 г краве кисело мляко
  • 4 ск. чесън стар
  • 1/2 вр. копър пресен

Начин на приготвяне

  1. Патладжаните се обелват изцяло или на ленти. Срязват се на филии.

  2. Патладжаните се посоляват и се оставят така за 15 минути да се отцедят от горчилката. Освен това солта предпазва от прекалено напояване с мазнина.

  3. Олиото се загрява в тиган и патладжаните се изпържват от двете страни.

  4. При изваждането се слагат върху салфетка, за да се отцедят от излишната мазнина.

  5. Киселото мляко и чесъна се смесват и изпържените патладжани се поливат.

  6. Поръсват се с копър и се сервират.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?