Пържени филийки с пресни ягоди
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 с.л. шушулка ванилия
- 30 мл олио
- 1 ч.л. захар
- 2 г сол
- 1 с.л. брашно
- 4 яйца
- 270 мл прясно мляко
- 500 г хляб
-
за гарниране:
- 2 с.л. мед
- 50 г ягоди
Начин на приготвяне
-
Хляба се нарязва на филийки с дебелина около 1,5 см.
-
В купа брашното се размива в 20 мл от млякото.
-
При непрекъснато бъркане се прибавят едно по едно яйцата, солта, захарта и ванилията.
-
В друга купа се слага останалото прясно мляко.
-
Филийките се потапят за кратко в прясното мляко, след това в яйчната смес.
-
Пържат се до златист цвят в сгорещеното олио.
-
Ягодите се почистват и нарязват. Поставят се в купа и се разбъркват с меда.
-
Филийките се сервират гарнирани с ягодовата смес.