Пържена ципура
минути
порции
сложност
Съставки
- олио
- черен пипер
- 120 г галета
- царевично брашно
- 5 г розмарин
- 2 скилидки чесън
- 1 лимон
- 4 риби ципура
- сол
Начин на приготвяне
-
Рибите се почистват, като се оставят главите и опашките.
-
Отвътре и отвън се натъркват добре със сол и черен пипер, и се поливат вътре с лимоновия сок. Оставят се така за 10 минути.
-
След това вътрешността им се пълни с резени лимон, нарязания чесън и розмарина.
-
В оребрен тиган се загрява олио за пържене.
-
Ципурите се овалват добре в смесените брашно и галета. Слагат се да се пържат в тигана, като се обръщат, за да се изпържат добре и от двете страни.