Начало > Основни ястия > Пържена ципура

Пържена ципура

Пържена ципура|escape
35
x4
1
35
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Рибите се почистват, като се оставят главите и опашките. 

  2. Отвътре и отвън се натъркват добре със сол и черен пипер, и се поливат вътре с лимоновия сок. Оставят се така за 10 минути. 

  3. След това вътрешността им се пълни с резени лимон, нарязания чесън и розмарина. 

  4. В оребрен тиган се загрява олио за пържене. 

  5. Ципурите се овалват добре в смесените брашно и галета. Слагат се да се пържат в тигана, като се обръщат, за да се изпържат добре и от двете страни.  

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?