Пълнозърнести палачинки с ябълки
минути
порции
сложност
Съставки
- 2 ябълки
- 40 г масло
- 1 пак. шушулка ванилия
- 4 яйца
- 1 с.л. кисело мляко
- 250 мл прясно мляко
- 70 г бяло брашно
- 80 г пълнозърнесто брашно
Начин на приготвяне
-
Яйцата се разбиват във висока купа, като постепенно се прибавят млякото и двата вида брашно, докато се получи гъста каша.
-
Прибавят се киселото мляко и ванилията.
-
Ябълките се обелват и нарязват на ситно. Прибавят се към сместа и се разбърква внимателно.
-
В нагрят, намазан с масло тиган се сипва от кашата - по около 1 черпак и се изпържва от двете страни до зачервяване на палачинките.
-
Преди сервиране, може да се намажат с мед и/или да се декорират с карамелизирани ябълки.