Начало > Тестени > Пълнозърнест хляб със сода

Пълнозърнест хляб със сода

Пълнозърнест хляб със сода|escape
60
x4
1
60
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Смесват се брашното, морската сол и содата.

  2. Оцета се смесва с водата и след това се добавя към сухите съставки.

  3. Замесва се меко тесто, което да не лепне, меси се около 5 минути като ако започне да лепне се добавят щипки брашно.

  4. Оформя се на малко хлебче и се правят резени (с остър и сух нож).

  5. Изпича се в предварително загрята фурна на 180 С за около 45-50 мин. Слага се на дъното тава с вода, за да не стане дебела и суха кората. Проверява се с дървена клечка за готовност.

  6. След като е готов, хляба се увива в кърпа и се изчаква да изстине.

  7. Може да добави една чаена лъжичка риган (чубрица, джоджен) към сухите съставки, по желание.

Още Тестени

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?