Начало > Тестени > Пълнозърнест хляб с мед

Пълнозърнест хляб с мед

Пълнозърнест хляб с мед|escape
55
x8
3
55
минути
x8
порции
3
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. В голяма купа се смесват брашното, семената, маята и солта. В друг съд се смесват водата, зехтина и меда. Постепенно водата се добавя към брашното, като се бърка постоянно, докато се получи меко тесто. Ако е твърде лепкаво се добавя още малко брашно.

  2. Тестото се изважда върху набрашнена повърхност и се замесва за 5 минути, докато престане да лепне. При нужда се поръсва с още малко брашно.

  3. Продълговата форма за печене се намазнява и тестото се слага в нея, като го се притиска равномерно. Покрива се с кърпа и се оставя да бухне за час. Трябва да стане еластично и да възвръща формата си, като се натисне с пръст. Фурната се загрява на 200 градуса. 

  4. Правят се 8 плитки разреза по тестото, намазва се с вода и се поръсва с малко брашно. 

  5. Пече се около 35-40 минути, докато се надигне и хване кафява коричка. Оставя се да изстине върху скара.

Още Тестени

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?