Пълнено свинско с моркови на фурна
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 кг свинско месо
- 250 г моркови
- 2 с.л. олио
- 2 с.л. брашно тип 500
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л. сол
- 1 щипка черен пипер млян
Начин на приготвяне
-
Почистените моркови се сваряват за 10 минути в подсолена вода.
-
Месото се подправя на вкус със сол и пипер. Разрязва се и се напълва с варени моркови.
-
Намазва се с олио, покрива се с останалите моркови, увива се с фолио и се пече за 1 1/2 - 2 ч във фурна на 200С.
-
Когато се извади, месото се нарязва на филийки.
-
Соса от печенето се сгъстява с малко брашно, размито със студена вода и се подправя на вкус със сол, червен и черен пипер.