Пълнено пилешко със спанак
минути
порции
сложност
Съставки
- 4 бр. пилешки гърди
- 1 щипка чесън на прах
- 2 с.л. зехтин
- 500 г спанак
- 1 ч.ч. сирене фета
- 2 ч.ч. галета
- 1/2 ч.ч. краве масло
Начин на приготвяне
-
Фурната се загрява на 180 С. Пилето се подготвя и се срязва така, че след това да може да се напълни.
-
Спанака и чесъна се сготвят, смесват се с фета сиренето и се разбъркват добре.
-
Плънката се разпределя във всяко парче пиле. Завива се и се забожда с клечка, за да не се отвори.
-
Филетата се овалват в галета. Слагат се в стъклена тава и се поръсват с масло.
-
Готвят се за 30 минути и се сервират веднага. Ако остане плънка, може да се сервира като гарнитура.