Пълнено пиле с ориз и кедрови ядки
минути
порции
сложност
Съставки
- 50 г масло
- 60 г масло
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. червен пипер
- 2 глави лук
- 15 г кедрови ядки
- 1 пиле
- 1 ч.ч. гъби
- 1 ч.ч. ориз
Начин на приготвяне
-
Ориза се сварява. Гъбите и лука се нарязват на ситно и се запържват в малко масло. Добавят се кедровите ядки.
-
След това гъбите с лука се прибавят към ориза заедно с черния, червения пипер и солта. Разбърква се леко.
-
Почистеното и измито пиле се напълва с оризовата смес.
-
Пилето се зашива, намазва се с масло и се загръща в алуминиево фолио.
-
Пече се в силно загрята фурна.
-
Изважда се от фурната, фолиото се отстранява и се сервира горещо.