Пълнено пиле с ориз, гъби и пилешки дробчета
минути
порции
сложност
Съставки
- 200 мл бульон
- 50 мл бяло вино
- червен пипер
- 1 връзка магданоз
- 1 глава лук
- 100 г гъби
- 100 г масло
- 100 г пилешки дробчета
- 100 г ориз
- 1 пиле , около 1,5 кг
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне
-
Пилето се почиства и измива добре, посолява се добре и се намазва обилно с половината масло.
-
В останалото масло се запържват една глава лук, нарязан на кубчета, гъбите, пилешките дробчета и магданоза, нарязани на ситно.
-
Добавят се ориза и бялото вино и се подправя със сол и черен пипер.
-
С готовата плънка се пълни пилето, поръсва се отгоре с червен пипер, в тавата се доливат 200 мл бульон и се слага да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна, около час и половина.
-
Готовото пиле се сервира топло, но не горещо.