Начало > Основни ястия > Пълнено пиле с ориз, гъби и пилешки дробчета

Пълнено пиле с ориз, гъби и пилешки дробчета

Пълнено пиле с ориз, гъби и пилешки дробчета|escape
110
x4
2
110
минути
x4
порции
2
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Пилето се почиства и измива добре, посолява се добре и се намазва обилно с половината масло.

  2. В останалото масло се запържват една глава лук, нарязан на кубчета, гъбите, пилешките дробчета и магданоза, нарязани на ситно. 

  3. Добавят се ориза и бялото вино и се подправя със сол и черен пипер. 

  4. С готовата плънка се пълни пилето, поръсва се отгоре с червен пипер, в тавата се доливат 200 мл бульон и се слага да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна, около час и половина. 

  5. Готовото пиле се сервира топло, но не горещо.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?