Пълнени яйца с шафран
минути
порции
сложност
Съставки
- ч.л. шафран
- шарена сол
- сол
- черен пипер
- ч.л. червен пипер
- 50 г масло
- 100 г сирене
- 4 яйца
Начин на приготвяне
-
Яйцата се сваряват твърдо. Обелват се и се разрязват на две половинки по ширина.
-
Жълтъците се изваждат. От върховете на белтъците се изрязва малко, за да стоят яйчените половинки изправени.
-
Жълтъците се намачкват с вилица, заедно със сиренето, маслото, шафрана, червения пипер, черния пипер и сол на вкус.
-
От сместа се оформят 8 топчета, които се поставят в кошничките от белтъците.
-
Преди сервиране, по желание се поръсват с малко червен пипер.