Начало > Предястия > Пълнени яйца с майонезен сос

Пълнени яйца с майонезен сос

Пълнени яйца с майонезен сос|escape
20
x5
1
20
минути
x5
порции
1
сложност

Съставки

  • 10 бр. яйца
  • 100 г хумус
  • 1 с.л. зехтин
  • 4 бр. яйчен белтък
  • 50 мл олио
  • 2 щипка черен пипер млян

Начин на приготвяне

  1. Яйцата се слагат да се варят.

  2. През това време се приготвя майонезата, като се смесват белтъците и олиото. Разбиват се с пасатор или миксер до сгъстяване. Слага се в хладилника, за да се изстуди.

  3. Яйцата се обелват и нарязват по дължина. Жълтъците се отделят в купа и се добавя хумуса. Слага се малко зехтин, за да се разреди леко сместа и се разбърква.

  4. В половината от яйцата се слага от пълнежа и се похлупват с останалите. Нареждат се в чиния за сервиране и се поливат с майонезата. Поръсват се с черен пипер на вкус.

Още Предястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?