Пълнени яйца с бекон и майонеза
минути
порции
сложност
Съставки
- 12 бр. яйца
- 1/2 ч.ч. майонеза
- 100 г бекон
- 50 г сирене чедър
- 1 с.л. горчица
Начин на приготвяне
-
Яйцата се слагат в студена вода на котлона, изчаква се да заври и се махат. Съда се покрива и яйцата се оставят за 10-12 минути. Водата се изцежда и се слага студена, за да се охладят яйцата.
-
Междувременно бекона, ситно нарязан, се слага в тиган на котлона. Готви се до покафеняване. Оставя се настрана за малко.
-
Яйцата се обелват и се нарязват на половинки. Жълтъците се махат с малка купа. Смачкват се и се добавят майонезата, бекона и сиренето, ситно настъргано. Добавя се и горчицата. Разбърква се добре.
-
Яйцата се пълнят с тази смес и се оставят в хладилника до сервирането.