Пълнени телешки шницели със сушени кайсии
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Кайсиите се накисват в шерито за 2-3 часа, отцеждат се, а шерито се запазва.
-
Всеки шницел се срязва наполовина, да се образува джоб, поръсва се с черен пипер и се напълва с кайсии. Шницелите се навиват и се забождат с клечки.
-
Поръсват се със сол и пипер, овалват се в брашното.
-
Запържват се в олио за 6-8 минути от всяка страна, изваждат се и се запазват топли.
-
В тигана се изливат ликьора и сметаната, соса се оставя да покъкри, подправя се със сол и пипер, а може да се добави и още шери, по желание.
-
Шницелите се слагат в соса, задушават се за 10 минути и се сервират в топло блюдо. Поднасят се с варен ориз и салата.