Начало > Основни ястия > Пълнени телешки шницели със сушени кайсии

Пълнени телешки шницели със сушени кайсии

Пълнени телешки шницели със сушени кайсии|escape
90
x4
1
90
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

  • 4 бр. шницели
  • 200 г кайсии сушени
  • 250 мл шери
  • 4 с.л. брашно тип 500
  • 6 с.л. олио
  • 250 мл сметана течна
  • 1 щипка черен пипер млян
  • 1 ч.л. сол

Начин на приготвяне

  1. Кайсиите се накисват в шерито за 2-3 часа, отцеждат се, а шерито се запазва.

  2. Всеки шницел се срязва наполовина, да се образува джоб, поръсва се с черен пипер и се напълва с кайсии. Шницелите се навиват и се забождат с клечки.

  3. Поръсват се със сол и пипер, овалват се в брашното.

  4. Запържват се в олио за 6-8 минути от всяка страна, изваждат се и се запазват топли. 

  5. В тигана се изливат ликьора и сметаната, соса се оставя да покъкри, подправя се със сол и пипер, а може да се добави и още шери, по желание.

  6. Шницелите се слагат в соса, задушават се за 10 минути и се сервират в топло блюдо. Поднасят се с варен ориз и салата.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?