Начало > Предястия > Пълнени печурки с кайма

Пълнени печурки с кайма

Пълнени печурки с кайма
40
x6
1
40
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Каймата се запържва в тиган с малко олио, колкото да стане златиста и на трохи. За целта трябва да се разбърква постоянно.

  2. Добавят се нарязаните на ситно чушки и се пържи до омекването им. Подправя се с черен пипер и се добавя нарязания на кръгчета зелен лук. Пържи се още около 3 мин и се слага червения пипер. Разбърква се и се отстранява от огъня.

  3. Печурките се измиват добре, пънчетата се отстраняват и с малка лъжичка се издълбава кафявата част. Гъбите се поръсват отвън с малко сол и се поставят в тава с хартия за печене.

  4. Напълват се с готовата смес от кайма и се пекат в загрята фурна до готовност на гъбите. Те трябва да станат меки и кафяви на цвят.

  5. Преди сервиране на всяка гъбка се поставя стръкче пресен магданоз.

Още Предястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?