Начало > Основни ястия > Пълнени патладжани

Пълнени патладжани

Пълнени патладжани|escape
50
x2
1
50
минути
x2
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Патладжаните се измиват добре и се разрязват на две.

  2. Намазват се обилно със зехтин, нареждат се в тавичка и се пекат докато омекнат.

  3. Изпечените патладжани се издълбават и вътрешната част се смесва с натрошено сирене, нарязан на ситно магданоз, счукан чесън, майонезата и се посолява, ако е необходимо.

  4. Издълбаните патладжани се пълнят с получената плънка, отгоре се нареждат тънки филийки домат и се наръсва обилно с кашкавал.

  5. Връщат се във фурната и се запичат, докато се разтече кашкавала и се получи запечена коричка.

  6. Сервират се топли, но не горещи.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?