Начало > Предястия > Пълнени гъби с кашкавал и бекон

Пълнени гъби с кашкавал и бекон

Пълнени гъби с кашкавал и бекон
20
x2
1
20
минути
x2
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Пънчетата на гъбите се махат и гъбите се измиват точно преди приготвяне.

  2. Бекона се нарязва на малки кубчета, които се запържват в тиган, без мазнина. Вадят се и се смесват с топеното (може и пушено) сирене.

  3. В същия тиган се разтопява маслото и гъбите се запържват за кратко от двете страни.

  4. Нареждат се в тавичка, пълнят се със сместта от топено сирене и бекон, а отгоре се нареждат тънки филийки кашкавал.

  5. В тигана, я който е пържено се добавят виното и половин чаша вода, кипват се и се добавят при гъбите, поръсва се със сол и черен пипер.

  6. Запичат се до златиста коричка на кашкавала.

  7. От течността, в която са печени гъбите, може да се направи много вкусен сос, като се сгъсти с брашно или нишесте. 

Още Предястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?