Пълнени гъби с кашкавал и бекон



минути

порции

сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Пънчетата на гъбите се махат и гъбите се измиват точно преди приготвяне.
-
Бекона се нарязва на малки кубчета, които се запържват в тиган, без мазнина. Вадят се и се смесват с топеното (може и пушено) сирене.
-
В същия тиган се разтопява маслото и гъбите се запържват за кратко от двете страни.
-
Нареждат се в тавичка, пълнят се със сместта от топено сирене и бекон, а отгоре се нареждат тънки филийки кашкавал.
-
В тигана, я който е пържено се добавят виното и половин чаша вода, кипват се и се добавят при гъбите, поръсва се със сол и черен пипер.
-
Запичат се до златиста коричка на кашкавала.
-
От течността, в която са печени гъбите, може да се направи много вкусен сос, като се сгъсти с брашно или нишесте.