Пълнени чушки с ориз и царевица
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Чушките се измиват, почистват се от семето и се осоляват отвътре. Лука се нарязва на ситно и се задушава в олиото до омекване. По желание, заедно с лука могат да се сложат малко ситно нарязани моркови и целина.
-
Към задушения лук се прибавят ориза, солта, черният пипер и част от доматите, настъргани на ренде. Налива се малко вода и се вари, докато оризът набъбне. Добавя се царевицата и се разбърква добре.
-
Сваля се от огъня, поръсва се със ситно нарязан магданоз и се разбърква.
-
С тази смес се напълват чушките, нареждат сев тавичка, в която се слагат и останалите домати, нарязани на дребно. Налива се гореща вода до половината на чушките и ястието се слага да се пече в умерена фурна.
-
Ястието може да се свари и в тенджера на тих огън.