Начало > Основни ястия > Пълнени чушки с ориз и царевица

Пълнени чушки с ориз и царевица

Пълнени чушки с ориз и царевица|escape
55
x4
1
55
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Чушките се измиват, почистват се от семето и се осоляват отвътре. Лука се нарязва на ситно и се задушава в олиото до омекване. По желание, заедно с лука могат да се сложат малко ситно нарязани моркови и целина. 

  2. Към задушения лук се прибавят ориза, солта, черният пипер и част от доматите, настъргани на ренде. Налива се малко вода и се вари, докато оризът набъбне. Добавя се царевицата и се разбърква добре. 

  3. Сваля се от огъня, поръсва се със ситно нарязан магданоз и се разбърква. 

  4. С тази смес се напълват чушките, нареждат сев тавичка, в която се слагат и останалите домати, нарязани на дребно. Налива се гореща вода до половината на чушките и ястието се слага да се пече в умерена фурна. 

  5. Ястието може да се свари и в тенджера на тих огън.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?