Фурната се загрява на 200 С. Намазнява се хартия за печене.
Кипва се вода в среден тиган. Добавя се ориза при постоянно разбъркване. Температурата се намалява, покрива се и се оставя да къкри 20 минути. Маха се от огъня и се оставя настрана.
Чушките (камби), срязани на половина като лодки, се подреждат върху хартията. Пекат се около половин час, или докато омекнат.
През това време олиото се загрява в тигана. Добавят се лука, босилека, солта и пипера. Могат да се добавят още подправки по избор. След 2-3 минути се прибавя домата и се готви още 5 минути. След това се изсипва ориза и се разбърква добре.
Маха се от огъня, добавя се натрошеното сирене и с помощта на лъжица чушките се напълват.
Запичат се за още няколко минути и се сервират веднага.