Пълнени чушки с боб
минути
порции
сложност
Съставки
- чубрица
- 1 морков
- 500 г боб
- 1 глава лук
- 200 г орехи
- 1 пак. червени чушки
- 1 кисела зелка
- 100 мл олио
- черен пипер
- джоджен
- червен пипер
Начин на приготвяне
-
Боба се накисва предварително от вечерта. На другия ден водата се отцежда и боба се сварява, като водата му се сменя 1-2 пъти.
-
Сушените чушки се накисват в топла вода.
-
Плънката се приготвя, като лука, нарязания на ситно морков и подправките се задушават в олиото. Накрая се добавят сварения боб и орехите.
-
Чушките се пълнят с плънката и отгоре се затварят с нарязано на ситно кисело зеле.
-
Чушките се поставят в тава, като между тях се слага нарязаното кисело зеле и се долива малко зелев сок.
-
Пекат се на 180 градуса, около 30-40 минути.