Начало > Основни ястия > Пълнен заек

Пълнен заек

Пълнен заек
90
x8
1
90
минути
x8
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. За рецептата се използва цял заек, заедно с дреболиите.

  2. Дреболийките се нарязват на дребно и се задушават в зехтина (3 с.л.) и 100 мл бира.

  3. След като бирата се изпари, се добавя лука - също нарязан на ситно, и готвенето продължава до омекване на лука. 

  4. След това се добавят ориза и 2 ч.ч. вода, сол и по 1 щипка от подправките. Оставя се да къкри, докато оризът поеме всичката вода. С тази смес се напълва заека и се зашива. 

  5. Напълненият заек се слага в тава, полива се с останалия зехтин, посолява се добре и се слагат по 1 щипка черен пипер, червен пипер (едро смлян) и къри. 

  6. В тавата се долива 1/2 ч.ч. вода и останалата (200 мл) бира. Пече се 1 час под фолио. След това фолиото се маха и се пече до получаване на златиста коричка. 

  7. Времето за печене варира в зависимост от големината на заека, затова е добре да се опитва от време на време. 

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък