Пълнен заек
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
За рецептата се използва цял заек, заедно с дреболиите.
-
Дреболийките се нарязват на дребно и се задушават в зехтина (3 с.л.) и 100 мл бира.
-
След като бирата се изпари, се добавя лука - също нарязан на ситно, и готвенето продължава до омекване на лука.
-
След това се добавят ориза и 2 ч.ч. вода, сол и по 1 щипка от подправките. Оставя се да къкри, докато оризът поеме всичката вода. С тази смес се напълва заека и се зашива.
-
Напълненият заек се слага в тава, полива се с останалия зехтин, посолява се добре и се слагат по 1 щипка черен пипер, червен пипер (едро смлян) и къри.
-
В тавата се долива 1/2 ч.ч. вода и останалата (200 мл) бира. Пече се 1 час под фолио. След това фолиото се маха и се пече до получаване на златиста коричка.
-
Времето за печене варира в зависимост от големината на заека, затова е добре да се опитва от време на време.