Пълнен патладжан с лек сос
минути
порции
сложност
Съставки
- 2 г черен пипер
- 5 г магданоз
- 10 г нар
- 2 г сол
- 20 г царевица
- 1 морков
- 1 връзка пресен лук
- глава лук
- 50 г кайма
- 1 патладжан
-
за гарниране:
- 30 г нар
- връзка магданоз
-
за соса:
- 5 г бял пипер
- 100 г майонеза
- 50 г кисело мляко
Начин на приготвяне
-
Патладжана се измива, реже се на половина по дължина и се запича съвсем леко в предварително загрята на 180 градуса фурна.
-
Стария лук, пресния лук и моркова се нарязват на ситно и се запържват заедно с агнешката кайма, и царевицата.
-
Овкусява се със сол и черен пипер.
-
Готовата планка се поставя във вече запечения патладжан.
-
За соса се смесват майонезата с киселото мляко и се овкусява с бял пипер.
-
Гарнира се със ситно нарязаният магданоз и нар.